Frikøling – spar på energien med et integreret system

En klimavenlig og energibesparende løsning

Har du et serverlokale, hvor der skal holdes en konstant lav temperatur? Eller er du måske driftsansvarlig for en større kontorbygning, en idrætshal eller et butikscenter, hvor du som en del at det gode indeklima også skal sikre en passende komforttemperatur? Og ønsker du at finde en energibesparende og bæredygtig løsning til dine nedkølingsbehov? For den klimabevidste virksomhed eller driftsansvarlige er et kølesystem fra PACCO A/S baseret på frikøling et godt valg – både økonomisk og i forhold til miljøet.

Der er nemlig store energimæssige besparelser at hente med et integreret frikøling-system, og ved PACCO leverer vi effektive og smarte løsninger til både større og mindre virksomheder. Vi holder til i Roskilde, men leverer anlæg i både Holbæk, Taastrup og på resten af Sjælland og øerne.

Vælg mellem et luftbaseret og vandbaseret kølesystem

Når man taler om frikøling, taler man om både vandbaserede og luftbaserede kølesystemer.

Luftbaseret frikøling er frikøling i sin enkleste form. Via en form for varmeveksler udnytter vi her kuldeenergi i luft udefra til at sænke temperaturen – altså nedkøle luften – inden døre. F.eks. i datacentralens serverrum.

Luftbaseret frikøling fungerer derfor ofte godt i det kølige nordiske klima.

Har man et vandbaseret kølesystem, bygges varmeveksleren til udeluften ind i køleaggregatet.

Under en bestemt udetemperatur kan man derved lade al vandet køle med udeluften – altså benytte sig af den energibesparende frikøling – i stedet for at lade køleaggregatet alene stå for al kølingen. Med en løsning af denne type vil kølesystemet af sig selv slå over på frikøling.

Fordelene ved frikøling

Frikøling fungerer ved, at anlægget suger luft ind udefra og udnytter kuldeenergien til at sænke temperaturen indenfor. Energiforbruget til frikøling går dermed alene til drift af den ventilator, der suger luften ind, samt til den, der blæser luften ud igen.

Der findes 3 måder, I kan løse jeres kølebehov på:

Ved mekanisk køling sker kølingen ved hjælp af en kølekompressor.

Ved partiel frikøling kører I enten 100% frikøling eller 100% mekanisk køling.

Og endelig er der integreret frikøling.

Integreret frikøling

Med integreret frikølingkombinerer vi frikølingens udnyttelse af udeluftens køleevne med mekanisk køling. Her udnytter man nemlig udeluftens køleevne så længe, det er muligt, mens den mekaniske køling først træder i kraft, når udeluften ikke længere er tilstrækkelig til køling.

Ved ”gammeldags” partiel frikøling, ville kompressoren således tage 100% over og stort set køre i døgndrift, så snart de første forårsmåneder bringer lunere temperaturer med sig uden døre.

Derfor har vi i PACCO specialiseret os i integreret frikøling. Vores anlæg kan nemlig give dig så meget som 30 % besparelse på energiforbruget i forhold til partiel køling.

Der er store energimæssige besparelser at hente og dermed også store penge at spare for din virksomhed, når I vælger at få installeret frikøling.

En klog investering – til nye og gamle anlæg

Med den store energibesparelse, vil et integreret frikøling-system typisk hurtigt have tjent sig selv hjem. Det er naturligvis lidt dyrere, hvis du skal have installeret et helt nyt system, men også her vil energieffektiviteten medføre, at prisforskellen på et integreret og et mekanisk anlæg udligner sig relativt hurtigt. Samtidig har vi også de nødvendige komponenter til at integrere frikøling i mange allerede eksisterende køleanlæg.

Kontakt os og lad os kigge på dit kølesystem

Vi kommer meget gerne ud og gennemgår dit eksisterende kølesystem og giver dig en professionel vurdering af mulighederne for at energioptimere anlægget, uden nødvendigvis at skifte hele anlægget ud.

Udfyld gerne vores kontaktformular her på siden. Så kontakter en af vores specialister i frikøling dig hurtigst muligt. Du kan også kontakte os på vores hovednummer tlf. 4637 1105.

I PACCO er vi glade for at kunne hjælpe virksomheder væsentlige skridt fremad i en grønnere, mere energieffektiv og mere bæredygtig retning.

Skal vi KONTAKTE dig?

 
Jeg vil gerne kontaktes vedrørende: *
 
Jeg kontaktes bedst på: *

 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Felter markeret med * skal udfyldes.​

DS/EN ISO 9001:2015
Nr. : K0412112

GLN/EAN
5790002305603

Har du spørgsmål?

Ring til os via nummeret herunder eller send en mail til mail@pacco.dk.

PACCO A/S

CVR​: 19219895

​Ledreborg Alle 130J, 4000 Roskilde​

Klik her for rutevejledning